OldBand2 Hungary Forum

 

Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - [GA]Elise

Oldalak: [1]
1
Csevegő / Re:NPC változtatások (boltok/kovács és kő fejlesztők)
« Dátum: 2017. Március 21. - 12:43:47 »
Szia!

Köszönjük az ötleteket. :)

A királyi vértek nagy előnyt nyújtanak, szeretnénk, ha lenne valami a szerveren, aminek igazán nagy értéke van, ez jelenleg a king vért. Nem csak itemshopból szerezhető meg, hanem a 90+os BOSS-ok által droppolt "királyi vért tároló"-ból is nyithatóak. Egyre többen tudják farmolni ezeket a bossokat, és adnak el kingeket, így ezek a kereskedés fontos részét képezik.

A köveket BOSS pontokért is meg lehet venni +6on nagyon kevés pontért. Ezeket már map2n is dobják a Brutális Kapitányok, így akár egy 20-as karakter is ki tudja farmolni magának a köveket- nem beszélve a magasabb szintű bossokról, amik már 2-3, vagy ennél is több BOSS pontot adnak egyszerre. Ezek a pontok szintén értékesek a piacon, főleg a biológus tárgyak és a kövek miatt. Aki ezeket, vagy az imént említett Királyi vért tárolókat üti farmolja, könnyen gazdagodhat meg. :)

2
Team / Miért van a GM?
« Dátum: 2017. Március 03. - 14:11:40 »
Kedves Játékosok!

Az utóbbi időben sajnos többször tapasztaltuk, hogy bizonyos játékosok nem teljesen értik, miért vannak a játék adminisztrátorai.

!Nem mindenkire igazak az alábbiak, hatalmas tisztelet a kivételnek, mert van!

Mivel ez egy oldschool típusú szerver, ezért nagyobb méretű változtatások nincsenek a játékmenetben. Minden ott található, és azt dropol, amit eredetileg, ezért minden ezzel kapcsolatos információt megtaláltok a metin2 wikipédián. Ha egy team tag oda irányít benneteket, az nem azért van, mert nem végzi rendesen a dolgát, hanem mert nem feladata olyan kérdésre válaszolnia, amire a válasz mindenki számára elérhető. Rengeteg üzenetet kapunk tőletek egy nap, és igyekszünk mindenkinek azonnal segíteni akár elveszett tárgyakról, hibás SÉ feltöltésről, vagy egyébről van szó, de sokszor nem jutunk a végére, mert sokan úgy gondolják, hogy a GM feladata megnyitni a játékos helyett a wikipédiát. Ráadásul sokkal gyorsabb is megkeresni, ami érdekel, mint minden kérdéssel felkeresni valakit, és megvárni a választ, főleg, hogy általában türelmetlenül floodoljátok a PMeket, pedig csak igyekszünk sorrendben rendezni a problémákat. Mindenkinek a saját gondja a legnagyobb, nekünk viszont mindenkié egyforma, ezért mindent sorban rendezünk.

A másik nagy probléma, ha már az üzenet elejét sértegetéssel, lenézően kezditek. Ha már az alapvető emberi tiszteletet nem tudjátok megadni a másiknak (vonatkoztassunk el attól is, hogy a team tagjai sokszor 10+ évekkel idősebbek nálatok), akkor nagyon nehéz lesz nektek segíteni.
A sok privát szerver, ahol gyerekeket vettek fel GM-nek kialakíthatta ezt a szokást, de nálunk nem jut el GM rangig az, aki nem tud normálisan kommunikálni Veletek, viszont ugyan ezt várjuk el Tőletek is. Higgyétek el, egy normális hangvételű üzenetre (nem szükséges kifejezetten kedvesnek lenni, csak emberinek) sokkal készségesebben reagál bárki. Továbbá, megértünk minden felháborodást egy buggal, vagy csalódással kapcsolatban, de amíg nem tudjuk, mi történt pontosan, nem tudunk segíteni, és a trágár szavak közül nehéz kiválogatni a lényeget.
Felesleges: lenézni(pl. köszönés nélkül "ezt vagy azt akarom"), anyázni, utasítgatni("az a dolgod, hogy..."), jósolgatni ("1 napig se fogtok már futni"), fenyegetőzni ("elmegyek és nem lesz játékosotok"), stb, higgyétek el, nem fogunk kiakadni egyiken sem, csak nem értjük, miért lenne célotok pont nekünk ártani, akik értetek vagyunk.
Kérünk titeket, hogy úgy próbáljatok velünk kapcsolatba lépni, ahogy Ti is elvárjátok Tőlünk. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, a végső cél a problémáitok megoldása, ami gyorsabb, ha értelmes emberekkel tudunk kommunikálni.


Köszönjük szépen,

Oldband2 Team

3
Frissítések / A topicról
« Dátum: 2017. Március 03. - 13:20:07 »
Kedves Játékosok!

Ebben a topicban minden frissítést megtaláltok dátumok szerint, 2017.03.02.-től.

Patchelés minden frissítésnél szükséges a saját érdeketekben, hiszen az újonnan bekerült tárgyakat/funkciókat csak akkor tudjátok használni, ha a kliensetek naprakész.

A facebook oldalunkon rendszeresen tájékoztatunk titeket a fejlesztésekről, érdemes ott is követni minket.

Jó játékot kívánunk!

4
Küldetések / Az infó topicról
« Dátum: 2017. Március 02. - 22:00:50 »
Kedves Játékosok!

Szerverünkön a játékmenet legnagyobb része megegyezik a régi jó oldschool játékmenettel, ezért az információk legnagyobb részét a wikipédián megtaláljátok.

Amit megváltoztattunk, azt a fórumon közzé tesszük.

Ha egy Team tag ide, a fórumra irányít benneteket, az nem azért van, mert nem szeretne válaszolni, hanem mert itt a jövőben is megtalálható lesz minden, nem kell várnia senkinek a válaszokra.

5
A Fórumról / Fórum szabályzat
« Dátum: 2017. Március 02. - 19:23:37 »
A legfontosabb pontok röviden:

-A regisztrációval automatikusan elfogadod ezt a szabályzatot, a tájékozatlanság nem mentesít a figyelmeztetések alól.

-Minden hozzászólásodért saját magad vagy felelős.

-Tilos a multiregisztráció - egy felhasználó egyszer regisztrálhat.

-Tilos a népszerűséget személyeskedésből pozitívan, vagy negatívan módosítani. A gombok funkciójáról tovább olvashatsz a "Fórum funkciói" témában.

-A kulturált viták megengedettek a fórumon, a trágár szavakért viszont figyelmeztetés jár. Amennyiben véleményed nem tudod káromkodás nélkül leírni, úgy az nem való a fórumra.

-Más szervert reklámozni még az off topicban sem lehet.

-Más felhasználót privát üzenetben zaklatni tilos. Zaklatás: sértő üzenetek küldése egymás után legalább háromszor.

-Más felhasználót vallási-, etnikai-,poitilai-,nembeli hovatartozásáért diszkriminálni tilos.

-Már létező téma újranyitása tilos.

-Tilos a spam (kéretlen üzenetek privátban, vagy a fórumon), a flood (egymás után többször hozzászólni ugyanahoz a témához - ha valamit elfelejtettél, ott a módosítás gomb), és a bump (témádhoz csak azért hozzászólni, hogy előrébb kerüljön).

-Figyelmeztetések:
    Minden tiltott tevékenységért 1 figyelmeztetés jár. Súlyosságtól függően egy hozzászólásért több figyelmeztetés is adható.
-5 figyelmeztetés után a felhasználót megfigyeljük, ez azt jelenti, hogy minden hozzászólásáról értesítés érkezik, és a következő figyelmeztetéseiért halmozott pontokat is kaphat.
-10 figyelmeztetés után a felhasználót a rendszer automatikusan elnémítja súlyosságtól függő ideig (általában 3 nap). Ezen idő alatt a felhasználó csak olvasni tudja a fórumot. A moderátorok bizonyos esetekben ezen szám alatt is elnémíthatják a felhasználót. A túl sokszor némított felhasználót végleg kitiltjuk a fórumról.
Regisztrációs feltételek, információk:

Elfogadod, hogy a fórum használatán keresztül nem fogsz rágalmazó, pontatlan, sértő, durva, utálatos, zaklató, obszcén, profán, szexuális beállítottságú, fenyegető, mások személyiségi jogait, vagy a magyar jogszabályokat sértő üzeneteket küldeni. Elfogadod továbbá hogy nem teszel közzé szerzői jogvédelem alatt álló anyagot, hacsak nem te készítetted vagy nem kaptál írásos beleegyezést a tulajdonostól. A spam, flood, reklámozás, körlevelek, piramissémák és kérelmek szintén tiltottak a fórumon.

Vedd figyelembe, hogy a fórum üzemeltetői képtelenek megállapítani a hozzászólások hitelességét. Kérlek ne feledd, hogy nem ellenőrzünk minden elküldött üzenetet, és ezért nem is vagyunk felelősek azok tartalmáért. Nem garantáljuk az itt megjelenő információk hitelességét, teljességét, vagy hasznosságát. Az elküldött üzenetek a szerző nézeteit fejezik ki, és nem kifejezetten a fórum, annak üzemeltetőinek vagy tulajdonosának nézeteit. Bárki aki úgy érzi hogy egy üzenet kifogásalható, azonnal értesítheti a fórum egy adminisztrátorát vagy moderátorát. A fórum tulajdonosa fenntartja a jogot a kifogásolható tartalom eltávolítására mérsékelt időn belül, ha úgy gondolják, hogy a törlés szükséges. Ez egy kézi beavatkozás, habár, kérjük légy tisztában azzal, hogy bizonyos üzeneteket nem tudunk azonnal törölni vagy szerkeszteni. Ez az eljárás ugyanúgy vonatkozik a felhasználói profilokra is.

Kizárólag te vagy a felelős elküldött üzeneteid tartalmáért. Továbbá, elfogadod hogy biztosítod a fórum tulajdonosainak, bármilyen, a fórumhoz kapcsolódó weboldalnak ártatlanságát. A fórum tulajdonosai továbbá fenntartják a jogot azonosságod (vagy bármilyen, a szolgáltatáson keresztül begyűjtött információ) felfedésére panasztétel vagy jogi lépések esetén.

Regisztrációkor lehetőséged van felhasználóneved kiválasztására. Ezzel a felhasználói azonosítóval elfogadod, hogy soha nem adod ki jelszavad másoknak, az adminisztrátort kivéve a biztonságod érdekében. Elfogadod, hogy SOHA nem használod más személy azonosítóját, semmilyen okból kifolyólag. Javasoljuk továbbá, hogy egy bonyolult és egyedi jelszót használj azonosítódhoz, hogy elkerüld az azonosító ellopását.

Miután regisztráltál és bejelentkeztél a fórumra, lehetőséged nyílik egy részletes profil kitöltésére. A te felelősséged hogy egyértelmű és pontos információkat adj meg. Bármilyen olyan információ, amit a fórum tulajdonosai pontatlannak vagy sértőnek találnak, figyelmeztetés nélkül törlésre kerülhet. Megfelelő szankciók is alkalmazásra kerülhetnek.

Kérlek vedd figyelembe, hogy minden egyes hozzászólással az IP címed is mentésre kerül, abban az esetben ha a fórumról ki kell téged tiltani vagy ha az internetszolgáltatód keresett meg minket. Ez csak akkor történhet meg, ha megsérted a feltételeket.

Továbbá vedd figyelembe, hogy a szoftver egy sütit (cookie), információk bitjeit (mint például a felhasználóneved és jelszavad) tartalmazó szöveges fájlt helyez el a böngésződ gyorsítótárába. Ez CSAK arra használatos, hogy téged be-/kijelentkeztetve tartson. A szoftver nem gyűjt vagy küld semmilyen típusú információt a számítógépedre.

6
Archívum / Az archívumról
« Dátum: 2017. Március 02. - 18:53:57 »
Kedves Játékosok!

Az archívumban már lezárt témákat találtok, melyekhez nem lehet hozzászólni. Az érintett ügyekben valószínűleg már született döntés, így azokat már nem szükséges újranyitni, hasznos információkat viszont tartalmazhatnak, ezért kerülnek ebbe a részlegbe.

Kellemes időtöltést kívánunk!

7
Team / Feladataink
« Dátum: 2017. Március 02. - 01:10:12 »
Kedves Játékosok!

Az alábbiakban megtaláljátok, melyik Team tagnak mi a szerepköre, ki miben tud Nektek segíteni.

TGM:

Tanuló GM, az üzeneteiteket várja. Információt kaphattok tőle, hibát, csalót jelenthettek, az üzeneteiteket kiválogatja, és amit kell, továbbít egy magasabb rangú Team tag felé. Amennyiben úgy érzitek, hogy egy TGM nem megfelelően viselkedik, kérünk, értesítsetek erről egy SGMet, vagy egy GAt. Lehetőleg állításotokat képpel igazoljátok.


GM:

Azok a TGM-ek, akik hosszú ideje megbízhatóak. Minden üzenettel megkereshetitek, ami jogkörén felül áll, azt továbbítja egy magasabb rangú személy felé, akár azonnal.
Segítenek eventek rendezésében, visszajelzéseket küldenek a szerverről.

SGM:

Több joggal rendelkező GM-ek, akik sokat tettek a szerverért, vagy segítenek a fejlesztésében.  Minden üzenettel megkereshetitek, ami jogkörén felül áll, azt továbbítja egy magasabb rangú személy felé, akár azonnal. Eventeket rendezhetnek SA engedéllyel, akár egyedül is.

GA:

Magas jogokkal rendelkező Team tagok, fejlesztők. Ha más rangú team tag is online, nem ő kezeli az üzeneteket.

SA:

A játék fejlesztője, a szerver tulajdonosa. Csak ritkán tud üzeneteket fogadni, általában azért online, hogy teszteljen, javítson, fejlesszen. A fontos dolgokat, amiket más team tag végképp nem tud megoldani, a GA-k továbbítják neki.

8
Team / A Team
« Dátum: 2017. Március 02. - 00:54:17 »
Az aktuális Team listáját mindig megtalálod a játékban a barátlistád alatt, ahol akár azonnal üzenetet küldhetsz egy online tagnak.

SA:

[SA]Pelin

GA:

[GA]Elise

SGM:

[SGM]Tarot

GM:


TGM

[TGM]Alonso

[TGM]Titania

[TGM]Axtron
- (TGF ON)

Oldalak: [1]